Hei! Tänään vuorossa gluteeniton, viljaton ja laktoositon (suklaa) kääretorttu!
![]() |
Suklaakääretorttu voi-sokeri -vaahdolla |
Ensimmäisellä kerralla kun kävin kaupasta hakemassa
gluteenitonta kahvin kanssa, käteen tarttui paketti, jossa oli kaksi gluteenitonta
suklaakääretortun palasta. Tämä kääretorttu oli erittäin hyvä, välissä oli
mielestäni sokeri-voi -vaahtoa. Päätin siis itse yrittää kopioida tämän
reseptin, kun huomasin että se oli tehty perunajauhoista. Ensimmäisenä käteen tarttui ohje keliakialiiton sivuilta.
Tekemiseen tarvitaan:
- 4 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl perunajauhoja tai 1 dl perunajauhoja ja 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta (itse laitoin ensimmäisellä kerral 1 dl vahingossa ja toisella kerralla kokeilin 0,75dl)
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte/päällinen: Esim. Hillo, kermavaahto, voi-sokeri –vaahtoa tai maustettu tuorejuusto
![]() | |
Valmis munasokerivaahto |
Ohje tekoon:
1. Laita uuni päälle n. 225 asteeseen.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdotus kestää aika kauan ja mielestäni pidempi parempi. Vaahdotukseen menee noin pari minuuttia ja vaahdon tulisi olla aika vaaleata (kuva)
3. Siivilöi perunajauhot, (kaakaojauhe) ja leivinjauhe vaahdon sekaan. Jauhot kannattaa siivilöidä, koska perunajauho on yleensä aika kokkareista
4. Voit sekoittaa tai vispata taikinan valmiiksi, itse vispasin
5. Laita leivinpaperi laakealle pellille ja kaada taikina. (Itse tein ensimmäisen syvään ja ei tullut kypsä)
6. Paista uunin keskitasolla n. 5-10min uunista riippuen. Oma uunini
on erittäin huono ja paistaa epätasaisesti, joten jatkuva seuranta on erittäin
tärkeää ja silti palaa helposti.
7. Valmiin pohjan voi kumota halutessaa sokeroidulle leivinpaperille. Kumoamista ei kuitenkaan tarvitse tehdä, jos laittaa kääretortun päälle esimerkiksi kermavaahtoa tms.
8. Tämän jälkeen levitä haluamasi täyte pohjan päälle ja rullaa. Pohja halkeaa hyvin helposti, mutta ei vaikuta makuun. :) Varsinkin jos pohja on pöydällä pidempään, se tuppaa hieman kovettumaan
2. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdotus kestää aika kauan ja mielestäni pidempi parempi. Vaahdotukseen menee noin pari minuuttia ja vaahdon tulisi olla aika vaaleata (kuva)
3. Siivilöi perunajauhot, (kaakaojauhe) ja leivinjauhe vaahdon sekaan. Jauhot kannattaa siivilöidä, koska perunajauho on yleensä aika kokkareista
4. Voit sekoittaa tai vispata taikinan valmiiksi, itse vispasin
5. Laita leivinpaperi laakealle pellille ja kaada taikina. (Itse tein ensimmäisen syvään ja ei tullut kypsä)
![]() |
Oikeaoppinen siivilän käyttö |
7. Valmiin pohjan voi kumota halutessaa sokeroidulle leivinpaperille. Kumoamista ei kuitenkaan tarvitse tehdä, jos laittaa kääretortun päälle esimerkiksi kermavaahtoa tms.
8. Tämän jälkeen levitä haluamasi täyte pohjan päälle ja rullaa. Pohja halkeaa hyvin helposti, mutta ei vaikuta makuun. :) Varsinkin jos pohja on pöydällä pidempään, se tuppaa hieman kovettumaan
9. Kun torttu on kääritty, voi sen päälle vielä
laittaa esim. tuorejuustoa tai mokkapala kuorrutetta ja siihen päälle vielä
esim. nonparelleja
Arvostelut ja mielipiteet
![]() |
Kääretorttu mansikkahillolla ja kermavaahdolla |
![]() |
Suklaakääretorttu sokeri-voi -vaahdolla (nam) |
![]() |
Suklaakääretorttu vaniljatuorejuustolla ja aprikoosihillolla |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti